Landelijke Bedrijvengids
Image default
Aanbiedingen

SEAT Ibiza, Alhambra, Altea, Arona, Arosa, Ateca, Córdoba, Inca, León, Málaga, Marbella en, Ronda

SEAT is opgericht in 1950 en is de afkorting van Sociedad Española de Automóviles de Turismo (waarbij Automóviles de Turismo Spaans is voor personenauto’s). In het begin produceerde SEAT auto’s onder licentie van FIAT waardoor er modellen als de SEAT 600 en SEAT Panda in Spanje rondreden. Sinds 1982 bouwt Seat weer eigen modellen.

Model namen

De meeste Seat modellen zijn vernoemd naar Spaanse plaatsen. Zo zijn er de SEAT Ibiza, Alhambra, Altea, Arona, Arosa, Ateca, Córdoba, Inca, León, Málaga, Marbella, Ronda en Toledo.

Ook het nieuwste SUV-model, de Tarraco is vernoemd naar een plaats. Deze naam is door het publiek gekozen in een verkiezing waarbij de andere finalisten bestonden uit de Spaanse plaatsen Avila, Aranda en Alboran. Mogelijk gaat SEAT één van deze namen gebruiken voor een volgende nieuwe modellen.

Imago

Het imago van Seat is altijd sportief geweest en de populairste modellen – de Ibiza en de Leon – zijn dan ook altijd erg populair geweest bij een jonge doelgroep. Dit imago komt niet alleen door de uitdagende uitstraling van vele Seat-modellen, maar ook door het rijgedrag. Het onderstel is doorgaans wat stijver afgesteld dan dat van dezelfde modellen bij andere merken, wat de auto’s goed op de weg laat liggen. Een nadeel is dat hierbij vaak wat comfort wordt ingeleverd.

Populaire Seat Modellen

De 3 populairste Seat-modellen zijn de Ibiza, Leon en Arona. Via Seat Private Lease zijn ze alle drie voordelig te rijden voor een vast bedrag per maand.

Ibiza

De Ibiza is het model waarmee Seat groot is geworden. In 1984 kwam de legendarische Seat Ibiza op de markt. Nu 5 generaties later is de Ibiza nog een van de pijlers van Seat. De Ibiza is goed voor zo’n veertig procent van de verkopen van Seat en is de bestverkochte SEAT aller tijden. Ook Seat Ibiza Private Lease is al jaren populair.

De Ibiza dankt zijn naam aan het feesteiland in de Balearen-archipel dat ook beroemd is om zijn stranden en zijn omgeving.

De tweede generatie Ibiza stamt uit 1993 en is de eerste generatie die volledig onder het beheer van de Volkswagen groep is ontwikkeld. Deze maakte gebruik van een platform dat een jaar later ook voor de Volkswagen Polo werd ingezet. Vanaf dit punt maakte de Ibiza zich los van zijn wat stoffige, conservatieve karakter en ging tot de verbeelding spreken met aantrekkelijke rondingen en stroomlijning waarmee hij ook een jongere doelgroep aanspreekt.

Leon

De Seat León is een stijlvolle auto die sinds 1999 op de markt is en nu in zijn vierde generatie zit. De nieuwste SEAT Leon heeft een uitgesproken design. Dit model is efficiënter, sportiever en veiliger dan de vorige modellen.  Hij dankt zijn naam aan de stad León, gelegen in het noorden van de autonome gemeenschap Castilla y León.

De SEAT Leon is een moderne auto met een high-tech interieur en de modernste rij-assistentiesystemen. Wat de auto ook aantrekkelijk maakt, is de hybride motor met een lage CO2-uitstoot. Hiermee rijd je tot 60 kilometer puur elektrisch. De Leon is verkrijgbaar als sedan of station wagon.

De verlichting is modern. In de LED-koplampen en de opvallende LED-balk aan de achterkant wordt gebruik gemaakt van nieuwe en geavanceerde lichttechnologie, waardoor de auto lekker opvalt.

Seat Leon Private Lease is aantrekkelijk voor iedereen die een voordelig en zorgeloos een nieuwe Leon wil rijden.

Arona

De kleinste SUV van Seat is de Arona. Hij is vernoemd naar een stad op het eiland Tenerife.

Pas sinds 2016 richt Seat zich op het ontwikkelen van SUV’s. In eerste instantie deed men dat met de grotere SEAT Ateca. Om ook de automobilist met een beperkter budget van dienst te zijn introduceerde Seat in 2017 de SEAT Arona.

De SEAT Arona is een 5-deurs auto en heeft zitplaatsen voor vijf personen. Het model is deels geïnspireerd op de in april 2017 verschenen vijfde generatie van de SEAT Ibiza en werd ook op hetzelfde platform gebouwd. Meerdere uiterlijke kenmerken komen overeen.

De Arona SEAT is leverbaar in zeven uitvoeringen, waarvan de prijzen van het goedkoopste en duurste model nogal uiteenlopen. Alle uitvoeringen zijn zorgeloos te rijden via Seat Arona Private Lease.

Private Lease

Seat modellen zijn met een laag maandbedrag populair in Seat Private Lease. In het private lease maandbedrag zijn de kosten inbegrepen voor: wegenbelasting, all-riskverzekering, afschrijving, reparatie en onderhoud, bandenservice, internationale pechhulp.

Elektrisch Leasen

Elektrisch leasen is met een opmars bezig. Als eerste in de zakelijk markt. Hierbij speelde het belastingvoordeel een grote rol. Maar nu groeit de de populariteit van de Private Lease Elektrische Auto ook snel onder particulieren. Mede door een subsidieregeling is het niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee.


 

https://leaseauto.nl/private-lease/seat/